Från två timmar till tio minuter – kunderna får komplexa offerter på direkten

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

31 augusti, 2020

Fredrik Nilsson, Elon

Fredrik Nilsson
Delägare

Om bolaget
Elon är Sveriges och Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror, med över 300 butiker bara i Sverige. 

Huvudkontor
Örebro, Sverige

Bransch
Detaljhandel

ELON OFFERTPROCESS FÖR B2B

Utmaning

Den huvudsakliga utmaningen var att det tog för mycket tid från säljarna att skapa en offert. Då offerterna i regel innehåller både olika varumärken och typ av produkter krävdes det att säljarna letade efter information i flera olika excelblad. Därefter sammanställdes offerten i ytterligare en excel där även ett stort antal affärskritiska beräkningar genomfördes.  

En tidskrävande process som säljarna inte tyckte var särskilt rolig samtidigt som kunden tålmodigt fick vänta på offerten. När säljarna var klara med offerten laddades respektive produktbild med tillhörande faktablad ner från webben. Allt skickades därefter över till kunden som bifogade PDF:er i ett mail.  

Lösning

Med vloxq tar vårt offertarbete betydligt mindre tid, allt vi behöver för att få iväg en offert är samlat på ett ställe.  

Vi väljer enkelt vilka varumärken, produkter och tillval som kunden vill ha, direkt med rätt uppdaterad prislista, särskilda villkor, faktablad för valda produkter samlat i ett och samma dokument.  

Systemet gör automatiskt alla beräkningar och räknar fram installationskostnader etc baserat på förutsättningarna. Supersmidigt!

Resultat

Kunderna blir överraskade över hur fort vi kan offerera våra lösningar – vilket gör att vi sticker ut jämfört med konkurrenter.  

Säljarna har frigjort tid till värdeskapande dialoger med kunder från arbetsuppgifter som upplevdes som tråkiga och krångliga. Jag upplever säljteamet som gladare och mer energiska vilket i sig skapar flera positiva ringar på vattnet.  

Tryggheten som skapas av att vi vet allt blir rätt är värdefull för oss. Idag har vi även mycket bättre koll på vad vi har offererat, hur mycket och till vem. Våra offerter har även fått högre snittordervärde då vi alltid offererar kunden maximalt värde.  

Både tack vare att vi minskat tiden säljarna lägger på att ta fram offerten, till att kunden snabbare får offerten och att våra offerter har ett högre snittordervärde har bidragit till att vi har ökat vår försäljning.  

Som leverantör uppfattar vi vloxq som väldigt lyhörda och snabba. Det är extra viktigt för mig som ständigt vill se över och förbättra våra processer. 

Låter vloxq intressant?

Du är välkommen att höra av dig om du har några frågor eller är intresserad av att boka en demo. Scroll to Top