“Med hjärta och hjärna ska vi bli #1 inom CPQ i Europa”

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

11 december, 2020

Den 1/1 2021 tillträdde jag som VD hos vloxq och framtiden känns lovande. En stor anledning till varför jag valde att gå in som VD hos vloxq är grundarnas inställning till vloxq’s tillväxt. Vi ska växa i raketfart, med prestigelöshet, glädje och engagemang, vilka även är våra värdeord i grunden. För mig är det solklart att man måste bygga ett bolag med målet att ta hand om och utveckla sin personal och att man mäter sin framgång baserat på hur mycket mer effektiva och lönsamma våra kunder blir med hjälp från vloxq.

Med hjärta och hjärna

Jag kände med både hjärtat och hjärnan att den här produkten, och den expertis vi besitter, behövs på marknaden nu. Att skapa komplexa offerter är ett envist problem som många känner igen sig i och att veta att vi på vloxq har lösningen skapar inget annat än lättnad när jag tänker på det. Under mina fem år på Vainu var det här ett återkommande problem när vår försäljning av mer specialanpassade lösningar, gradvist, växte. Allt fler timmar spenderades i stora excel-ark, timmar som vi hade kunnat spendera på ett mycket bättre sätt.

Inte ensamma om problemet

CPQ-kategorin, som står för Configure, Price och Quote växer med 16 % globalt per år enligt Gartner. I deras välkända “Magic Quadrant”, som placerar ut marknadsledarna, hittar man giganter som Salesforce CPQ, Oracle, SAP och även svenska Tacton. Trots dessa imponerade bolag som redan har etablerat sig på marknaden så ska vi bli den ledande CPQ-leverantören i Europa.

Hur vi ska lyckas?

Hur ska vi lyckas bli den ledande CPQ-leverantören i Europa undrar du säkert nu? Följ då med oss på resan under kommande år. Min förhoppning är att kunna vara fullt transparent och öppen med de beslut vi tar och de satsningar vi gör.

Men redan nu vill jag slå fast ett par saker;

  • När det kommer till vår teknik ska vi vara mer flexibla än konkurrenterna, men på samma gång kunna lösa vanligt förekommande problem på skalbara sätt.

  • Varje ny kund ska snabbt känna sig trygg i att vi förstår utmaningarna de står inför och att vi tillsammans kan, och ska, framtidssäkra deras sätt att arbeta mer effektivt.

  • Jag lovar också att varje ny kollega kommer att utvecklas, genom miljön vi skapar tillsammans men också pga att vi kommer lägga stor vikt på utvecklingsplaner och utmanande arbetsuppgifter för alla. Vi ska ha ett gemensamt growth mindset och alltid sträva efter att lära oss nya saker för att kunna leverera nya värden till våra kunder.

 

Om du vill vara med oss på resan som kollega, kund, leverantör eller bara som vän så är jag alltid tillgänglig för ett samtal på 070-216 25 99 eller över mejl på emil@vloxq.com

Allt gott,
Emil

Emil Westrin vloxq CEO
Scroll to Top